Generationsskifte

Generationsskifte på Falslevgård Mølle 

21. februar 2019

Falslevgård mølle: Generationsskifte.

Da pensionsalderen er nået, ønsker vi at sælge Falslevgård mølle. Møllen tænkes solgt ” ud af huset”. Dvs. brand, webshop, hjemmeside, maskiner, inventar og lager.

Har I en gård med egnede bygninger, er her en god mulighed for at overtage en velfungerende økologisk produktion af stenformalet mel.

Vi hjælper gerne med oplæring i møllerfaget, råd og vejledning i forbindelse med en eventuel overtagelse.

Møllen er startet for 11 år siden og har bl.a. en meget kendt webshop, hvorfra vi sender til hele landet. Se vort sortiment på www.falslevgaard.dk

Interesserede er velkomne til et besøg og en uformel snak om møllen

Kontakt:

Niels Foged

Falslevgård Mølle

Hadsundvej 112

9550 Mariager

Tlf. 98 58 39 47/25 37 00 74

CVR: 79797758

ØKO.aut.:873474

Mail: niels@falslevgaard.dk

 

Generationsskifte hos Sødam

07. januar 2019

Sødam Økologisk Fjerkræ står over for et generationsskifte. Vi søger en landmand eller et par, som er interesserede i at føre et fyrtårn inden for økologisk fjerkræ videre. 

Vores produktion er på 125.000 kyllinger om året.

Produktionen ligger i Tønder-området og der medfølger en bolig på 160 m2.

Hvis slagtekyllinger og økologi har din interesse, så lad os høre fra dig. 

 

For yderligere information, kontakt:

Hans Johnsen, e-mail: soedam@oekokyll.dk, mobil: 22333670

Danmarks Økologiske Jordbrugsfond

22. november 2018

Danmarks Økologiske Jordbrugsfond investerer via sit datterselskab Dansk Økojord A/S i landbrugsejendomme med det klare formål at omlægge til mest mulig økologi og sikre et generationsskifte. Formålet er endvidere at der på de konkrete ejendomme laves en særlig indsats for natur, miljø og klima. Mange nye unge landmænd har meget svært ved at etablere sig, da kravet til bla. egenkapital er meget stort, dette kombineret med at mange landbrugsejendomme er blevet meget store og derfor også meget kapitaltunge, gør at et generationsskifte er næsten sikke tilstede. Jordbrugsfonden erhverver typisk jord og evt. lidt bygninger, for derefter at tilbyde en yngre landmand at forpagte ejendommen. Landmanden stiller selv med maskiner, besætning og løsøre og har naturligvis en god forretningsplan for sin virksomhed. En mulighed for at komme i gang uden stor gældsætning, men med fortsat selvstændighed.

For yderligere information, kontakt:

Kim Qvist, e-mail: kim@jordbrugsfond.dk, mobil: 40360309

Se: www.jordbrugsfond.dk

Sharemilker eller køber søges

30. januar 2018

Lidt syd for Ribe tæt på marsk, vadehav, Ribe og Ribe Å, ligger en gård med alle faciliteter til mælkeproduktion, klar til at starte op igen efter en pause siden efteråret 2015. Der er plads til 150 køer med opdræt i 10-12 år gammel stald, ca. 90 ha dels sandjord med vanding, dels marskjord. Der er mulighed for at leje yderligere økologisk jord til eller at købe økologisk foder.

Bolig medfølger. Man kan starte op som Sharemilker/lejer på rimelige vilkår. Der er mulighed for at købe ejendommen samt mulighed for at komme til at levere mælk til Naturmælk.

Kontakt:
Carsten Markussen
Konsulent i Økologirådgivning Danmark
T: 30627215
M: fcm@oerd.dk


Generationsskifte på Krogagergård

30. januar 2018

Køb vores gårdbutik! Vi søger en slagter, købmand, kok eller tilsvarende i Sorø. Krogagergård er i gang med et generationsskifte. Vi har en alsidig og velfungerende økologisk gårdbutik og webshop med over 1000 kundekontakter. Gårdbutikken sælger egen produktion og også produkter fra andre øko-producenter. www.krogagergård.dk

Vi slagter hver uge, har både ferske og frosne færdigpakkede udskæringer fra stude, grise, får og fjerkræ. Vi har halvtidsansat en dygtig slagter, der kommer og skærer dyrene op, laver div. udskæringer, spegepølser, grillpølser, færdigretter osv. det sidste i samarbejde med den ansatte kok / pakkedame.

Vi sælger også æg, lidt frugt og grønt samt mel og andre kolonialvarer. Gårdbutik og webshop tænkes overtaget og udviklet som en selvstændig virksomhed, men i et tæt samarbejde med gårdens øvrige produktioner, som det også er hensigten at yngre kræfter skal overtage. Der er et stort udviklingspotentiale i gårdbutik og webshop, der kan realiseres ved f.eks. produktudvikling og en øget salgsindsats til eksisterende kunder, flere nye private kunder samt til restauranter og storkøkkener.

Henvendelse: