Delelandbrug

 

Økologisk landejendom til salg, egnet til delelandbrug

2. december 2018

Økologisk landejendom med 25 ha. blandet skov og ager udbydes til salg ved Friland i Feldballe. Gode bygninger velegnet til delelandbrug. 2 husstande , sælges for 4,5 mil.

Kontakt

  • Bent Kjeldsen, Ebeltoftvej 60 a, 8410 Rønde
  • Telefon: 61747501

Landmand/gartner til levende landbrug

17. september 2018

På Bakkegårdens økologiske frugt og grønt dyrkes der i dag økologisk jordbær, ribs og hindbær til selvpluk, og der sælges æg fra det mobile hønsehus. Drømmen er at skabe et levende landbrug, hvor en yngre landmand/gartner m/k kan dyrke og drive 2-5 ha med frugt og grønt til f.eks. selvpluk. Senere evt. skabe et spisested og muligvis et B&B med fokus på de aktiviteter der er i området med en rig natur og allerede eksisterende vandreruter. Bakkegårdens ca. 55 ha drives i dag økologisk, hvor ca. 48 ha passes ved alm. planteavl. Bakkegården søger en landmand/gartner der vil indgå i disse rammer og på delevilkår drive sin egen virksomhed med frugt og grønt evt. høns.

Kontakt

Delelandbrug eller samarbejdsmuligheder søges!

22. marts 2018

Jeg er uddannet agrobiolog og ønsker at bruge mine kompetencer direkte på et landbrug frem for fra konstorstolen. Jeg vil gerne indgå i den daglige drift og sideløbende fungere som sparringspartner i forbindelse med udviklingen af et landbrug. Dette kunne eksempelvis være mht. optimering af næringsstofsudnyttelsen, opstart af nye produkter, forarbejdning af råvarer, opsamling og analyse af biologisk data eller hvad der nu måtte være i støbeskeen!

Derudover interesserer jeg mig for dyrkning af planter og svampe i lukkede væksthuse, dette kunne være i polytunneler eller i uudnyttede driftsbygninger. Jeg skrevet et lille ideoplæg om dette, som jeg kan sende, hvis der er nogen, der er interesserede i et sådant projekt. Da min kæreste arbjeder i Århus er jeg i det næste halve år fastlåst til omkring en times transporttid fra Aarhus, men ellers er vi klar på at flytte.

Kontakt

 Etablér restaurant i de smukkeste omgivelser!

13. marts 2018

Unik mulighed for at etablere restaurant i naturskønne omgivelser på Sandbjerggaard. Gården rummer to virksomhedspotentialer. Selve landbruget med opdræt af økologisk Angus-kvæg, særligt studeproduktion. Der produceres årligt 7 – 9 dyr til slagtning. Kødet afsættes primært til slagtere og restauranter. Ved etablering af vandingsfaciliteter kan der dyrkes grøntsager, urter og bær.  Derudover indeholder længen restaurantlokale til plads til 40 – 50 mennesker samt tilhørende toiletter, finkøkken, grov-do og et mindre lagerlokale. Køkkenerne er pt. uden inventar, men der er installeret ind- og udsugning efter gældende regler. Der er givet tilladelse fra kommunen til etablering af restaurant/bistro med udendørs træterasse. Inddrages terassen vil antallet af sidepladser kunne fordobles.

Sandbjerggard er beliggende i meget naturskønne omgivelser, som er meget eksponeret mod flere potentielle kundegrupper. Stedet emmer af stemning, gode fortællinger og en særlig ro, så de lange sommeraftener kan nydes med kølig hvidvin og lyden af nattergalen. Til restauranten hører en en 130 kvm stor, 4 værelses lejlighed med søudsigt, som samarbejdspartnere kan benytte i etableringsfasen.

Kontakt

  • Henrik Skensved, Sandbjerggaard, Præstevej 66, Huseby, 3200 Helsinge
  • T: 21739432
  • M: hskensved@gmail.dk

Samarbejde med mulighed for overtagelse på sigt

5. februar 2018

Vores ejendom ligger i Tornby ved Hirtshals, og har omkring 30 ha jord, hvoraf vi selv bruger omkring 3 ha til vores høns og kalve. Vi er i gang med økologiomlægning på 2. år. Vi søger en samarbejdspartner, som i en eller anden form kan indgå i bedriften. Samarbejdsformen ligger ikke fast, og vi er meget åbne for forslag fra den rette mand/kvinde. Samarbejdet kunne for eksempel være med en person, der vil starte en ny produktion op med dyr eller dyrke grønsager, en der vil leje jord, eller måske søger en ejendom, han eller hun om nogle år vil overtage.

I første omgang bliver vi boende på ejendommen, men det er muligt, hvis interessen er der, at købe ejendommen på sigt. Ejendommen er nu sat til salg og kan ses på villadsen bolig med sagsnummer 100-3030. Vi er dog stadig interesseret i at finde en samarbejdspartner.

Som sagt, vi står åbne for forslag, så lad os i første omgang tage en snak!

Kontakt:
Douwe Osinga
Houen 5, Tornby
9850 Hirtshals
T: 61349102
M: Dosinga@hotmail.dk
www.fleckviehdenmark.dk

Delproduktion/generationsskifte

2. februar 2018

Fårehavegård søger en eller flere initiativrige personer, med nogen erhvervserfaring, der har lyst og mod til at starte en mindre produktion op på vores ejendom,
eller overtage og udvikle en del af den nuværende produktion. Kun fantasien, realismen og de fysiske rammer sætter grænsen for, hvad der er muligt.
På sigt er der mulighed for generationsskifte.
Fårehavegård har i dag et kviehotel, samt en studeproduktion på i alt ca. 250 dyr. Ca. 150 ha. dyrkes med korn og græs til foder.
I 2007 blev den første del af æbleplantagen etableret, og der er i dag ca.7,5 ha med økologiske æbler, fordelt i 4 blokke, hvoraf de tre er indhegnet.

Se evt. mere på www.faarehavegaard.dk

Hvis du er interesseret giv os et kald – kom på besøg og beskriv, hvad dine muligheder er på Fårehavegård.

Kontakt:

Karl Kampp, mobil: 21781551
Majbritt Nielsen, mobil: 23820959
Herredsfogedvej 10, Tved
5700 Svendborg
Mail: faarehavegaard@mail.tele.dk

Samarbejdspartner, gerne med planteavl

16. januar 2018

Hegnsholt har forpagtet 20 hektar jord af Lejre kommune i en 10-årig periode begyndende med sæsonen 2018. Omlægning til økologi blev påbegyndt 1. september 2017.

Jeg søger en samarbejdspartner, gerne indenfor planteavl, som er interesseret i at etablere selvstændig økologisk primærproduktion på 1-4 hektar på de arealer, Hegnsholt har forpagtet. Der er mulighed for at forpagte jord for en enkelt sæson ad gangen eller efter behov.

Dele af jorden er der ikke landbrugspligt på. Her vil der blive etableret aktiviteter, som skal være berigende for natur og mennesker.

På Hegnsholt har vi småskalaproduktion i flytbare huse med grise, får og høns. Derudover har Plantemageren økologisk chiliproduktion på Hegnsholt. Ligeledes er der fra sæsonstart 2018 indgået aftale med yderligere en samarbejdspartner, som ønsker at etablere frøproduktion på bedriften.

Jeg er åben overfor forslag, så kontakt mig endelig med dine ønsker og behov.

Kontakt:

Johanne Schimming
lejrevej 52
4320 lejre
E-mail: johanne@schimming.dk